Чому повномасштабна війна між Росією та Україною неможлива: розповів Ілларіонов

Політик і громадський діяч Ілларіонов висловив своє бачення ймовірного наступу та провокацій з боку Росії

Андрій Ілларіонов, екс-радник Володимира Путіна, в ефірі телепередачі "Україна з Тиграном Мартиросяном" розповів, чи слід очікувати повномасштабного наступу Росії на Україну найближчими тижнями. За його словами, кількість накопичених військ біля кордонів України для масштабних воєнних операцій замала.

"На мій погляд, великої війни не буде. На даний час і в найближчий час (кілька тижнів) великої війни не буде. Перш за все, бо наразі тих військ, які Росія концентрує біля кордону, поблизу лінії розмежування, на відстані до 400 км - цих сил абсолютно недостатньо для проведення великомасштабного наступу на території України", - говорить експерт.

Як розповів Андрій Ілларіонов, щоб спробувати розв'язати справжню великомасштабну війну проти України Росія повинна мати напоготові для використання протягом кількох днів сили, які співставні сотнями тисяч (від 500 тисяч і до 1 млн).

"Цих військ зараз в Росії немає і найближчим часом їх на кордоні не буде. Що стосується провокацій, обстрілів, то, на жаль, це можливо. Можливі й тактичні операції або локальні операції зі сторони ОРДЛО, зі сторони Криму. Нічого схожого на те, що російські війська могли б спробувати захопити територію Лівобережної, Південної, Правобережної України, зі спробою виходу до Дніпра, зі спробою оточення великих міст чи захоплення. Це зараз не можливо", - пояснив Ілларіонов.

Як повідомляв портал "Коментарі", мер Харкова відреагував на заяви про ймовірність окупації міста. Міський голова висловив позицію адміністрації та наголосив, що Харків залишиться українським і здавати його окупантам ніхто не буде.