Це зупинить просування росіян: Україна просить Захід не зволікати з важливим рішенням

Андрій Сибіга вважає, що дозвіл на далекобійні удари вглиб РФ зупинить просування росіян

Надання Україні дозволу на нанесення далекобійних ударів зброєю західного виробництва вглиб Російської Федерації унеможливить просування російських окупантів. Як інформує портал "Коментарі", про це міністр закордонних справ України Андрій Сибіга сказав на спільному брифінгу з міністром Європи та закордонних справ Франції Жаном-Ноелем Барро.

"Мова йде про удари далекобійними ракетами, далекобійною зброєю виключно по військовим об'єктам на території Росії", - заявив Андрій Сибіга.

Топ-дипломат України підкреслив, що Україна має справедливе право наносити ці удари виходячи із 51 статті Статуту ООН, а саме – право на самооборону.

"На нашу думку, рішення вже зараз про можливість Україною застосування далекобійної зброї дозволить запобігти подальшому просуванню російських військ, подальшому захопленню російськими військами додаткових територій України, подальшому нищенню наших солдат і воїнів", – зазначив міністр.

Він зазначив, що свого часу була затримка у наданні критично необхідної допомоги для України, і це позначилось на ситуацію на полі бою, зокрема, з певними просуваннями російських загарбників.

"І зараз ми маємо уникнути цієї ситуації і ми дуже сподіваємося, що це рішення, зрештою, буде прийняте нашими союзниками", - повідомив Андрій Сибіга.

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Джо Байден заявив, що західним союзникам наразі не вдалося досягти консенсусу щодо надання Україні дозволу на застосування далекобійної зброї для ударів по території РФ, повідомляє Bloomberg.

При цьому американський президент дав зрозуміти, що це рішення не є остаточним та у майбутньому може бути переглянуте.

"У зовнішній політиці ніколи не кажуть: "Я ніколи не передумаю". Зараз консенсусу щодо далекобійної зброї немає", - сказав Джо Байден.

Як відомо, дозвіл на завдання ударів західною зброєю вглиб російської території є одним з пунктів плану перемоги України, який Володимир Зеленський презентував у США, країнах Європи та Верховній Раді.