Головна Новини Політика зовнішня політика Це не ми: ізраїльтяни виключають контрабандну доставку вакцин в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Це не ми: ізраїльтяни виключають контрабандну доставку вакцин в Україні

Підозрюється, що в Україну таємно доставляється вакцина для щеплення чиновників

7 січня 2021, 19:19
Поділіться публікацією:

У Міністерстві охорони здоров'я Ізраїлю в коментарі BBC News заперечували контрабанду або таємну поставку вакцин від коронавіруса для "підпільної вакцинації" українських чиновників. Раніше про таку "таємну вакцинацію" чиновників в Україні повідомили виданню "Країна" та "Обозреватель" власник останнього Михайло Бродський.

Це не ми: ізраїльтяни виключають контрабандну доставку вакцин в Україні

Ізраїль заперечує контрабанду вакцин

Представник ізраїльського міністра охорони здоров'я Йоель Едельштейн в розмові з BBC News виключив можливість того, що вакцини ввозили з Ізраїлю.

"Вакцини вимагають глибокої заморозки. Неможливо, щоб хтось їх непомітно транспортував", — запевнили в міністерстві.

Там також додали, що поки не планують починати офіційне розслідування через повідомлення в українській пресі.

Михайло Бродський, український бізнесмен і колишній чиновник, заявив про те, що в кінці року в Україну завезли вакцини від коронавіруса для політиків. Він звинуватив у цьому одну з українських приватних клінік, яка діяла спільно з головою парламентського Комітету зі здоров'я нації Михайлом Радуцьким.

Також Михайло Бродський припускає, що на "таємну вакцинацію" вже пройшли кілька депутатів і, "судячи з усього", прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За два етапи вакцинації вони, за даними бізнесмена, платять по 2,5 тисячі євро. З якої саме країни могли ввезти вакцини, він не уточнював, але згадав про "ізраїльських розслідувачів".

Як повідомляло видання "Коментарі", у Польщі розгорівся скандал, оскільки перші щеплення отримали знаменитості. На початковому етапі масового щеплення в країні, замість медичних працівників першими вакцину позачергово отримали 18 знаменитостей. У їх число потрапили актриси Крістіна Янда, Марія Северин, польський екс-віце-прем'єр Лєшек Міллер та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини