ЦАХАЛ підірвав знакову для ХАМАС будівлю

ЦАХАЛ підірвав один із символів ХАМАС

ЦАХАЛ підірвав будівлю парламенту в Газі, який вважається одним із символів влади ХАМАСу. Про це повідомляють "Коментарі".

Крім того, сьогодні ЦАХАЛ розпочав штурм лікарні Шифа: на вході до лікарні бійці ЦАХАЛу зіткнулися з вибухівкою та загонами терористів, після чого зав'язалися запеклі бої, внаслідок якої було знищено 5 терористів. Операція продовжується.

Також зараз точаться бої з терористами ХАМАС у будівлі міністерства юстиції Гази.

Днями ЦАХАЛ узяв під повний контроль основний оплот ХАМАС табір Шаті, морський порт Гази, будівлю Законодавчої ради, Урядовий центр, Інститут з виробництва ракет та розробки зброї, і головну Штаб-квартиру поліції ХАМАС.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС здійснив несподівану атаку на Ізраїль, яку він таємно готував півтора роки. Внаслідок проникнення груп терористів сушею, морем і повітрям (на парапланах) та подальшої, влаштованої ними різанини, загинуло 1400 ізраїльтян, переважно мирних жителів - жінок, дітей, старих. Також 230 людей було викрадено та відведено до Гази, як заручників. Декого з убитих перед смертю катували, знімаючи це на відео та публікуючи в Інтернеті.

У відповідь на ці дії Ізраїль розпочав військову операцію "Залізні мечі". Під час неї ЦАХАЛ розпочав виборчі бомбардування сектору Газа, а потім – наземну операцію. Внаслідок авіаударів по густозаселеному сектору Газа загинуло, за даними МОЗ анклаву (який контролює ХАМАС), до 11 тисяч людей, половина з яких діти. Це стало підставою для звинувачення Ізраїлю у невибірковому застосуванні сили проти сектору Гази.

У свою чергу Ізраїль заявив, що не згорне своєї операції і вимагає звільнення заручників. Таємні переговори про їхнє звільнення, як повідомляють ЗМІ, тривають.

Тим часом, унікальна операція українських лікарів - вони пришили ногу задом наперед.

Чи одержують українці пенсії в окупації: відповідь Федорова.

А затяжні вильоти МіГ-31К: до чого готується РФ.