Бойовики передали Україні свої списки на обмін полоненими

Українська сторона отримала списки на обмін полоненими від представників тимчасово окупованих територій Донбасу

У питанні обміну полоненими відбулися зрушення, українська сторона отримала від бойовиків списки, які зараз уточнює делегація в ТКГ. Такою інформацією поділилася правозахисниця, учасниця гуманітарної підгрупи Тетяна Іванова.

За її словами, Україна передала свої списки на обмін полоненими ще взимку і наполягала на тому, щоб представники ОРДЛО дзеркально передали свої списки, але їх дуже довго не віддавали. Однак, у квітні українська сторона їх все-таки отримала, зараз їх уточнює делегація тристоронньої контактної групи.

"Це, нарешті, відбулося, і це дуже суттєвий крок, який дає надію, що ми прийдемо до того, що обмін відбудеться", - додала учасниця ТКГ.

Тетяна Іванова наголосила, що на даному етапі поки складно говорити, скільки наших військовослужбовців будуть звільнені з окупованих територій.

Відзначимо, що у квітні один з представників української делегації Олексій Арестович заявив, що бойовики тримають в заручниках близько 300 осіб і наша країна постійно підіймає питання про їх звільнення, але домовитися не вдається. На думку чиновника, Росія навмисно затягує процес обміну, намагаючись змусити Україну піти на прямий контакт з представниками самопроголошених республік. Пізніше в Офісі Президента підкреслили, що хорошим приводом для активізацій зусиль з обміну полоненими може стати Великдень. Зокрема, мова йшла про формат обміну "всіх на всіх".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що майно, чиї власники покинули окуповану РФ частину Донецької області, може перейти у володіння так званої "ДНР".