Головна Новини Політика зовнішня політика Білоруські прикордонники обшукали транспортний засіб посла України
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруські прикордонники обшукали транспортний засіб посла України

У Віденській конвенції про дипломатичні зносини зазначається, що особистий багаж дипломатичного працівника звільняється від огляду, якщо немає серйозних підстав припускати наявність у ньому заборонених предметів

10 вересня 2020, 23:48 comments1123
Поділіться публікацією:

Білоруські прикордонники обшукали автомобіль посла України в Білорусі Ігоря Кизима, коли той повертався з Києва до Мінська. Про це дипломат повідомив в інтерв'ю TUT.by.

Білоруські прикордонники обшукали транспортний засіб посла України

Джерело: Радіо Свобода

За словами посла, білоруські правоохоронці здійснили огляд його особистої автівки під час в’їзду на територію Білорусі, що є порушенням норм міжнародного права. 

"Потрібно сказати, що мій в'їзд до Білорусі був, м'яко кажучи, не дуже дружнім і розпочався, як я це розцінюю, з провокації. Мій особистий автомобіль, на якому я повертався, піддався огляду білоруськими прикордонниками в порушення норм міжнародного права про дипломатичні відносини і вже зовсім не в дусі наших дружніх двосторонніх відносин", – зазначив Кизим.

Посол заявив, що співробітники прикордонних військ Білорусі жодним чином не пояснили своїх дій. Але було зрозуміло, що начальник підрозділу прикордонних військ "Нова Гута" отримав інструкції щодо дій підлеглих. Пізніше посольством України була направлена відповідна нота в МЗС Білорусі.

У Віденській конвенції про дипломатичні зносини зазначається, що особистий багаж дипломатичного працівника звільняється від огляду, якщо немає серйозних підстав припускати наявність у ньому заборонених предметів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна "взяла" дипломатичну паузу у відносинах з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини