Головна Новини Політика зовнішня політика Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська відповіла, чий же Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська відповіла, чий же Крим

За останні півроку Тихановська почала краще розуміти кримське питання

11 лютого 2021, 17:07 comments2104
Поділіться публікацією:

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська дала відповідь на запитання, кому ж належить Кримський півострів. Позицію політик озвучила під час онлайн-зустрічі білоруських опозиціонерів та групи українських депутатів. Про це у власному Telegram-каналі повідомив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська відповіла, чий же Крим

Тихановська стала краще розуміти питання анексії Криму. Фото із відкритих джерел

"Крим за законом є Україною, але вже кілька років де-факт контролюється Росією. І за ці півроку ми краще почали розуміти Україну", — зазначила у своїй промові Світлана Тихановська.

Також опозиціонерка порівняла кримське питання із тиранським режимом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. За її словами, ситуація ідентична: законодавчо Лукашенко не має прав очолювати державу, але де-факто останні шість місяців утримує владу у власних руках.

До участі в онлайн-зустрічі, окрім депутатів, також було запрошено голову постійної делегації України в ПАРЄ Марію Мезенцеву та голову Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександра Мережка.

Нагадаємо, влітку 2020 року в Білорусі спалахнули численні мирні протести. Громадяни не визнавали результатів президентських виборів, які, за офіційними державними даними, нібито виграв чинний глава держави Олександр Лукашенко. Проте мітингувальники були певні — перемогу отримала опозиціонерка Світлана Тихановська. Це не сподобалося режиму Лукашенка, і протести намагалися придушити із допомогою правоохоронців.

Як повідомляли "Коментарі", на мітингу солідарності наприкінці січня 2021 року в Білорусі було заарештовано понад сто осіб. 

Слід зазначити, що біло-червоно-білий прапор, який став символом білоруської революції, може бути визнаним у країні екстремістським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Vasya

11 лютого 2021, 18:47

А еще она утверждала, что борщ - Белорусский! Накажите ее!


Новини