Байден збирається вдарити по самому болючому місцю Путіна

Захід буде посилювати тиск на Росію

Адміністрація нового президента США Джо Байдена має намір завдати удару в найболючіше місце президента Росії Володимира Путіна, а саме в питанні заборони хімічної зброї. Про це повідомив журналіст Іван Яковина в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, в новій адміністрації Білого дому збирається перевиконати закон про заборону на застосування хімічної зброї. Він зазначив, що це питання є найболючішим місцем Володимира Путіна і всього режиму в Кремлі.

Журналіст зазначив, що майбутні американські санкції проти Росії будуть розширені щодо російських олігархів і бізнесменів. У список потраплять представники російської ділової, фінансової та адміністративної еліти.

Він підкреслив, що момент масованих санкцій Заходу щодо Росії практично настав.

Довідка: Джо Байден був обраний новим президентом США після перемоги на виборах в листопаді 2020 року. У грудні його перемогу офіційно затвердила колегія вибірників.

Він вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши цей пост у віці 78 років. Раніше Байден обіймав посаду віце-президента США в адміністрації Барака Обами з 2008 по 2016 рік.

Байден вже встиг провести телефонну розмову з Володимиром Путіним, в якому обговорювалися питання продовження договору про скорочення стратегічних озброєнь, отруєння опозиціонера Олексія Навального і втручання в американські вибори.

Також новий президент США заявив про підтримку територіальної цілісності України та засудив російську агресію на Донбасі і в Криму.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що адвокат Порошенка зробив заяву про допит в СБУ.

Читайте також про створення центру протидії дезінформації в Україні.