Байден назвав Зеленського Путіним: з'явилася реакція президента України

Зеленський назвав слова президента США звичайною помилкою

Президент України Володимир Зеленський 13 липня прибув до Ірландії, де вперше прокоментував обмовку президента США Джо Байдена, який на саміті НАТО помилково назвав Зеленського Путіним.

Як відомо, 11 липня на підсумковій пресконференції саміту НАТО Байден переплутав Зеленського з російським диктатором Володимиром Путіним, а віцепрезидентку США Камалу Гарріс назвав Трампом.

Прибувши сьогодні до Ірландії, Зеленський перед зустріччю з прем'єром поспілкувався з журналістами. В українського президента запитали, якою була його реакція на те, що Байден помилково назвав його "президентом Путіним".

"Це помилка. США надали велику підтримку українцям. Ми можемо забути деякі помилки, я так думаю", - відповів Володимир Зеленський.

Зазначимо, Володимир Зеленський прибув до Ірландії для двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром Саймоном Гаррісом на зворотному шляху до України після зустрічі з лідерами НАТО в США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент США Джо Байден обмовився на полях саміту НАТО, представивши Володимира Зеленського як Путіна. І в той саме вечір назвав Камалу Харріс Дональдом Трампом. Такі обмовки спровокували хвилю чергових обурень і у демократичній партії, і у незалежних спостерігачів, а також надали додатковий матеріал для мемів і підколів з-боку прихильників Трампа. Втім, як відзначає політолог Юрій Богданов, обмовляються всі, проте у випадку з Байденом проти нього працюють вік, старання опонентів і мислення виборців як людей, адже застарим для цієї роботи його вважають навіть значна частина прихильників.