Байден назвав головну мету Путіна і Кремля

Кремлю набагато легше залякувати

Новий президент США Джо Байден розповів про те, яку головну мету ставлять перед собою Кремль і президент Росії Володимир Путін. Він назвав головний інструмент, який використовую росіяни. Про це Байден повідомив під час виступу на Мюнхенській онлайн-конференції з безпеки, передає видання "Washington Post".

За його словами, в Кремлі вирішили атакувати демократичні країни за допомогою корупції для того, щоб підірвати систему управління зсередини. Байден сказав, що в Кремлі хочуть, щоб люди вважали, що системи західних країн більш корумповані.

Президент США зазначив, що незважаючи на це світ знає те, що це не так, в тому числі це знають і росіяни. Байден сказав, що головною метою Путіна є ослаблення НАТО і Європейського союзу.

За його словами, глава Кремля хоче підірвати єдність трансатлантичного союзу і його рішучість. Причиною цього Байден назвав той факт, що Росії набагато легше загрожувати і залякувати окремі країни, ніж вести переговори і протистояти сильному трансатлантичному співтовариству.

Під час першої телефонної розмови з Путіним після інавгурації Байден заявив про те, що засуджує російську агресію в Україні і підтримує територіальну цілісність і суверенітет нашої країни.

Джо Байден переміг на виборах президента США в листопаді 2020 року, набравши рекордну кількість голосів виборців. У грудні його перемогу затвердила колегія вибірників. Він офіційно вступив на посаду 20 січня 2021 року, ставши найбільш літнім американським президентом на момент інавгурації, зайнявши пост у віці 78 років.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Байден звернувся до світових лідерів щодо України.

Читайте також про санкції проти Медведчука і Марченко.