Армія Білорусі на західному кордоні в повній бойовій готовності - Лукашенко

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про скоординовану зовнішню загрозу проти держави від країн НАТО. Альянс запевняє, що небезпеки для Білорусі немає

Олександр Лукашенко заявив, що на західному кордоні Білорусі бойові підрозділи приведені в повну готовність, адже НАТО, як він казав раніше, "лязгає гусеницями". Про це повідомляє державна інформаційна агенцію Білорусі "Белта".

"Ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних кордонах, привели їх у повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх обов’язків", – заявив чинний Президент Білорусі на нараді в Раді безпеки країни.

В той же час Лукашенко не уточнює, від кого саме вбачає загрозу, пояснивши приведення військ держави у готовність через висловлювання тільки йому відомих "представників іноземних держав".

"З’явилися заяви представників західних країн, у тому числі керівників деяких країн, які взагалі не знають, де розташована Білорусь, і не знають, що тут відбувається. Але все-таки роблять ці заяви", – сказав він та додав, що "зовнішній компонент змушує враховувати ситуацію і діяти відповідним чином".

"Це означає, що сьогодні не тільки всередині, але і зовні в нас з’являється проблеми. А те, що це абсолютно скоординовані дії, ми вже бачимо відкрито. Але це ще навіть не пік. Події будуть розвиватися відповідно, але ми розуміємо, в якому напрямку", – стверджує білоруський лідер.

В Альянсі, в свою чергу, вимагають проявити повагу і запевняють, що ніякої загрози з боку країн-учасників блоку для Білорусі немає.

Раніше видання "Коментарі" писали, що президент Білорусі вважає, що в країні насильно намагаються захопити владу.