Головна Новини Політика зовнішня політика Армія Білорусі на західному кордоні в повній бойовій готовності - Лукашенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально Армія Білорусі на західному кордоні в повній бойовій готовності - Лукашенко

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про скоординовану зовнішню загрозу проти держави від країн НАТО. Альянс запевняє, що небезпеки для Білорусі немає

18 серпня 2020, 21:55 comments1453
Поділіться публікацією:

Олександр Лукашенко заявив, що на західному кордоні Білорусі бойові підрозділи приведені в повну готовність, адже НАТО, як він казав раніше, "лязгає гусеницями". Про це повідомляє  державна інформаційна агенцію Білорусі "Белта".

Армія Білорусі на західному кордоні в повній бойовій готовності - Лукашенко

Фото: afp.com, джерело: tk.media

"Ми відреагували на це і розгорнули бойові підрозділи нашої армії на західних кордонах, привели їх у повну бойову готовність. Міністр оборони мені доповів, що все це виконано і відповідні частини сьогодні готові до виконання своїх обов’язків", – заявив чинний Президент Білорусі на нараді в Раді безпеки країни.

В той же час Лукашенко не уточнює, від кого саме вбачає загрозу, пояснивши приведення військ держави у готовність через висловлювання тільки йому відомих "представників іноземних держав".

"З’явилися заяви представників західних країн, у тому числі керівників деяких країн, які взагалі не знають, де розташована Білорусь, і не знають, що тут відбувається. Але все-таки роблять ці заяви", – сказав він та додав, що "зовнішній компонент змушує враховувати ситуацію і діяти відповідним чином".

"Це означає, що сьогодні не тільки всередині, але і зовні в нас з’являється проблеми. А те, що це абсолютно скоординовані дії, ми вже бачимо відкрито. Але це ще навіть не пік. Події будуть розвиватися відповідно, але ми розуміємо, в якому напрямку", – стверджує білоруський лідер.

В Альянсі, в свою чергу, вимагають проявити повагу і запевняють, що ніякої загрози з боку країн-учасників блоку для Білорусі немає.

Раніше видання "Коментарі" писали, що президент Білорусі вважає, що в країні насильно намагаються захопити владу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини