Головна Новини Політика зовнішня політика Як скандал із КСУ відобразився на довірі Заходу до України: відповідь МЗС
commentss НОВИНИ Всі новини

Як скандал із КСУ відобразився на довірі Заходу до України: відповідь МЗС

Кулеба прогнозує фундаментальну кризу довіри Заходу до України, якщо ситуація з КСУ не врегулюється

5 листопада 2020, 13:06
Поділіться публікацією:

Україні вдалося врятувати довіру міжнародних партнерів, яка похитнулася через скандальне рішення КСУ. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу 5 листопада.

Як скандал із КСУ відобразився на довірі Заходу до України: відповідь МЗС

Міністр заявив, що є рішучість і в президента Володимира Зеленського, й в уряду, і, зокрема, у Міністерства закордонних справ зробити все для того, щоб антикорупційна структура в Україні існувала і функціонувала належним чином. На думку глави МЗС, спільними зусиллями можна усунути будь-які можливості для демонтажу важливих реформ, ухвалених в цьому році – відкриття ринку землі, банківська реформа.

"Україна була на межі системних серйозних проблем, породжених одним рішенням Конституційного суду України, — заявив Кулеба. — Лавину вдалося зупинити, вона не "зійшла"".

Міністр каже, що міжнародні партнери бачили серйозність президента та уряду щодо збереження антикорупційної системи. Кулеба зазначив, що далі потрібно так саме швидко на системній основі вирішити цю проблему за допомогою рішення парламенту. Міністр висловив надію, що депутати проголосують за рішення, яке дозволить вийти з кризи.

"Якщо парламент не прийме ці рішення, КСУ збереже можливість так само зруйнувати інші важливі реформи, як це було з системою декларування — у нас буде фундаментальна криза довіри у стосунках із західними партнерами", — сказав очільник МЗС.

Наразі, резюмував Кулеба, довіру врятували. МЗС розраховує, що нардепи відчуватимуть відповідальність історичного моменту й Україні вдасться вийти з кризи, зміцнивши відносини із міжнародними партнерами.

Нагадаємо, Суддя КСУ заявив, що Зеленському за сказане "світить" 150 років за ґратами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини