Головна Новини Політика вибори Закриття Youtube-каналу Медведчука - агонія американців
commentss НОВИНИ Всі новини

Закриття Youtube-каналу Медведчука - агонія американців

Працююча на американський уряд корпорація Google заблокувала Youtube-канал Віктора Медведчука. Це найпопулярніший канал серед українських політиків, який за півтора роки подивилися 158 млн разів, що в три рази більше, ніж канали Зеленського, Тимошенко і Порошенко. Це банальна помста американських еліт Медведчуку, який методично підриває американське зовнішнє управління, нав'язане Україні

24 жовтня 2020, 18:58 comments1148
Поділіться публікацією:

Американці заблокували найпопулярніший Youtube-канал серед українських політиків, що належить голові політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктору Медведчуку. З огляду на те, що Медведчук активно бореться проти американського управління в Україні, а корпорація Google давно і тісно співпрацює з урядом і спецслужбами США, на виході маємо відверте політичне замовлення американської еліти.

Закриття Youtube-каналу Медведчука - агонія американців

Блокування YouTube-канала Медведчука

Американцям є за що не любити Медведчука. Він активно виступав проти перетворення України в американську колонію, боровся із зовнішнім управлінням, встановленим Вашингтоном в Україні після 2014 року. За це США ввели проти Медведчука санкції. Втім, це не допомогло — Медведчук в результаті повернувся в активне політичне життя, ставши творцем головної опозиційної партії країни. Сьогодні ОПЗЖ з 22% підтримки українців практично наздогнала за популярністю правлячу "Слугу народу" і претендує на лідерство на наступних парламентських виборах. ОПЗЖ має яскраво виражений антиамериканський напрямок, який люди, як виявилося, підтримують. Це не може не насторожувати Вашингтон.

В останні тижні Медведчук вкотре показав, що боротися з американцями можна. Причому, на різних фронтах. Політик домовився з Володимиром Путіним про зняття в односторонньому порядку відповідних санкцій з ряду українських підприємств, що дозволить їм наростити обсяги виробництва і дати роботу тисячам українців. Це удар по нав'язуваній заходом санкціонній політиці і сигнал до того, що з Росією можна і потрібно домовлятися. Також Медведчук домовився з Путіним про поставки в Україну вакцини проти коронавіруса — єдиної в світі на даний момент. Це і зовсім викликало переполох у Вашингтоні. Посольство США викликало міністра охорони здоров'я Максима Степанова, після чого саме ж посольство нахабно заявило, що Україна не буде купувати вакцину у РФ. Тобто, навіть не дали сказати це самому Степанову. Чи це не факт колоніалізму?

І варто ще згадати розслідування діяльності біолабораторій Пентагону на території України, яке ініціював Медведчук і члени ОПЗЖ. Це болючий удар по американським спецслужбам, який в разі зміни влади в Україні може стати для американців катастрофічним. Адже коли діяльність біолабораторій буде розсекречена, спливе багато брудної інформації, яка підірве американську присутність в Східній Європі.

Насправді американці давно вставляють палиці в колеса Медведчуку, намагаючись заткнути йому рот. Радикали, що покриваються західними кураторами, погрожували розправою Медведчуку і його телеканалам. Та й за атаками української влади проти телеканалів, ймовірно, стоять заокеанські дядечки. Не вийшло з закриттям телеканалів, американці вдарили там, де простіше.

Youtube — дуже популярна платформа. Канал Медведчука самий популярний серед українських політиків. За півтора роки існування відео на ньому проглянули 158 млн раз. Щоб зрозуміти, наскільки це багато, можна порівняти з Youtube президента Зеленського. Там всього лише 64,7 млн переглядів, хоча Зе позиціонує себе як великого діджіталізатора. У Петра Порошенка і Юлії Тимошенко, які давно освоюють Youtube, ще більш скромні показники — 53,6 і 61,3 млн відповідно. У Олексія Гончаренка — 53,2 млн, у Міхеїла Саакашвілі — 48,5 млн, у Андрія Садового — 41,4 млн, у Олега Ляшка — 33,5 млн переглядів. У решти набагато менше.

Тепер розумієте, яку аудиторію Медведчука намагаються відрізати американці? Youtube Медведчука нічим не поступається телеканалу, орієнтованому на інтернет-аудиторію. З нього користувачі, які не дивляться телевізор, отримували інформацію про діяльність політика. Тому все це виглядає як спроба заткнути рот головному опозиційному політику України. Заткнути рот руками підконтрольних американських корпорацій, які роками працюють на американський уряд, перебуваючи у нього на гачку.

У матеріалах Едварда Сноудена повідомляється, що внутрішня мережа Google відстежується Агентством національної безпеки і американськими службами, що відносяться до оборонного сектора. І це почалося дуже давно. З 2002 року Google укладав офіційні контракти з АНБ.

Цинічно, чи не так? Адже завтра Вашингтон буде кричати про порушення свободи слова в інших країнах. А те, що вони роблять в Україні, це що? Я б назвав це агонією.

Денис Жарких



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини