"Все і так зрозуміло": Лукашенко не буде робити собі рекламу перед виборами

ЦВК Білорусі позначила, що чинний президент Олександр Лукашенко відмовився від свого права виступати з передвиборними промовами по телебаченню і на радіоефірах

Голова Республіки Білорусь Олександр Лукашенко не стане використовувати право про виступи з президентською програмою через засоби масової інформації напередодні виборів. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на білоруський ЦВК.

"Чинний глава держави Олександр Григорович Лукашенко балотується на новий термін, відмовився від наданого йому виборчим законодавством часу на передвиборні виступи (на радіо і телебаченні)", - наводить повідомлення ЦВК агентство РІА.

Зазначимо, що вибори президента в Білорусі відбудуться 9 серпня. Лукашенко, який займає вищий державний пост з 1994 року, буде балотуватися вже в шостий раз.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центральна виборча комісія Білорусі відмовила в реєстрації кандидатом головному конкурентові Лукашенко Віктору Бабарико.

Як повідомляє джерело, глава ЦВК запропонувала не реєструвати Бабарико кандидатом у президенти Білорусі, і члени комісії одноголосно підтримали таке рішення. Основна причина недопуску - невідповідність декларації про доходи та майно і участь іноземної організації в його передвиборній кампанії.