Вибори у Білорусі: головному конкурентові Лукашенко довелося вивезти з країни дітей

Кандидат у президенти Білорусі Світлана Тихановська неодноразово отримувала погрози про арешт і для безпеки відправила дітей у Євросоюз

Головний конкурент Олександра Лукашенка на виборах глави Республіки Білорусь Світалана Тихановська заявила, що відправила дітей в одну з країн Євросоюзу до завершення президентських виборів. Про це повідомляє білоруське агентство TUT.by.

Так, за словами політика, таке рішення вона була змушена прийняти після того, як їй неодноразово почали надходити погрози про арешт, а також вилучення дітей.

"Моя 4-річна дочка і 10-річний син зараз в безпечному місці", - зазначила кандидат.

В Євросоюз Тихановська відправила своїх спадкоємців за допомогою своєї подруги, редактора заблокованого в Білорусі порталу "Хартія 97", Наталії Радіної, яка знаходиться там у професійному відрядженні.

"Я займалася зараз переїздом сюди дітей кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської. Вона звернулася до мене за допомогою, і наша команда вирішила їй допомогти. Дітей ми вивезли, оскільки їй дійсно погрожували їй погрожували арештом і тим, що заберуть її дітей", - зазначила Радіна.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що мітинг в підтримку кандидата Світлани Тихановской зібрав тисячі білорусів на головній площі в центрі Мінська.


Читати повністю: https://news.tut.by/economics/693420