Головна Новини Політика вибори Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук

Медведчук заявив, що ОПЗЖ вийшла на перше місце в рейтингу політичних партій в цілому у країні

13 листопада 2020, 18:36
Поділіться публікацією:

Місцеві вибори яскраво підкреслили тенденцію, що намітилася ще в минулому році: "Опозиційна платформа — За життя" витісняє "Слугу народу" з позицій лідируючої на всеукраїнському рівні політичної сили. Про це заявив голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук, передає "Ньюзван".

Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук

Як нагадав політик, "Опозиційна платформа — За життя" на місцевих виборах перемогла в шести регіонах, "Європейська солідарність" — в п'яти, і тільки в чотирьох регіонах перемогу здобула партія монобільшості від "Слуги народу". Тоді як на виборах до Верховної Ради влітку 2019 року "слуги народу" "взяли" 22 області, крім Донецької та Луганської, де перемогла ОПЗЖ, і Львівської області ( "Голос").

Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук - фото 2
Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук - фото 3
Вибори показали, що ОПЗЖ - партія не тільки південного сходу, а всієї України - Медведчук - фото 4

"Продовження політики Петра Порошенка у виконанні вже нової влади дуже швидко розчарувало українців. Мир на Донбасі так і не було досягнуто, антисоціальні злочинні реформи не були скасовані, а провали влади в боротьбі з коронавірусом остаточно відкрили очі суспільству на справжнє обличчя влади", — вважає Медведчук.

На його думку, ОПЗЖ — єдина партія, яка послідовно декларує радикальну зміну економічного курсу, спрямованого на створення нових робочих місць, залучення інвестицій, зниження комунальних тарифів та захист соціальних гарантій громадян, а також національну політику, мета якої — "зшивання" країни.

"Саме така послідовна позиція партії привела до того, що громадяни Південного Сходу України, які ще рік тому голосували за "слуг народу", сьогодні зрозуміли, хто дійсно захищає їх інтереси. Наша партія на місцевих виборах впевнено перемогла в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях, а в Харківській, Дніпропетровській і Сумській областях стала другою, — зазначив Медведчук. — При цьому важливо відзначити, що "Опозиційна платформа — За життя" — це не тільки партія південного сходу. Результати в Полтавській, Кіровоградській, Сумській, Житомирській, Закарпатській, Чернівецькій областях це підтверджують ".

Крім того, в Києві кандидат від ОПЗЖ посів друге місце на виборах мера. Представники партії продовжують боротьбу за пост мера в Одесі, Миколаєві і Херсоні.

"У нашій партії є мирний план, який узгоджений з Донецьком, Луганськом і Москвою, і який підтримали європейські політики. Далі потрібна тільки політична воля першої особи в Україні, яка, на жаль, зовсім відсутня, — упевнений Медведчук. — Питання тарифів і створення нових робочих місць — ще один пріоритет. Вже досягнуто домовленостей з керівництвом РФ про зниження цін на газ і зняття санкцій з окремих українських підприємств".

Також парламентарій заявив, що досягнута домовленість про постачання в Україну російської вакцини від коронавірусу "Супутник V".

Відзначається, що згідно з опитуванням КМІС, опублікованому на цьому тижні, ОПЗЖ вийшла на перше місце в рейтингу політичних партій в цілому по країні. Якби зараз проходили вибори в Раду, за ОПЗЖ проголосувало 22,1% респондентів. А ось "Слуга народу" опустилася на третє місце з 18,7%.

Нагадаємо, результати опитування показали лідерство партії Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини