У "Слузі народу" розповіли, чи відбудуться 25 жовтня місцеві вибори в ОРДЛО

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура запевнив, що політики будуть всіляко сприяти забезпеченню волевиявлення українців, які проживають в ОРДЛО

Проведення місцевих виборів 25 жовтня на окремих територіях Донецької та Луганської областей поки не представляється можливим, розповів народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Качура. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна" після закритого засідання Тристоронньої контактної групи на чолі з Леонідом Кравчуком.

За словами Качури, парламентарії виділять спеціальну групу по роботі на тамтешніх місцях для гарантування безпеки демократичних виборів, щоб якомога скоріше реалізувати громадянські права жителів ОРДЛО з українськими паспортами.

"На жаль, до цих конкретних місцевих виборів не вдасться забезпечити складову безпеки при проведенні... Ми не бачимо сьогодні можливості для проведення виборів на окупованих територіях", - позначив нардеп.

Також він підкреслив, що парламентарі будуть робити все для того, щоб вибори обов"язково відбулись на всій території України, але з певними умовами.

"Чи відбудуться вони 25 жовтня з усіма місцевими виборами? Я в цьому сумніваюся, але ми однозначно будемо проводити роботу. Ми домовилися всередині комітету, керівники комітетів зараз обмінюються між собою листами", - зазначив нардеп.

За його словами, комітети нададуть своїх делегатів пропорційно від кількості членів комітету.

"Тобто, по 4-5 народних депутатів, які будуть обробляти відповідне рішення", - підсумував Качура.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Тристороння контактна група в форматі відеоконференції намагалася налагодити можливість для проведення місцевих виборів на Донбасі, призначених на осінь 2020 року.