Україна голосує: у поліції назвали найчастіші порушення

Найбільше порушень зафіксували в столиці, Київській та Дніпропетровській областях

Під час виборів в Україні поліція працює в штатному режимі. Поки що немає кричущих фактів, які б зірвали вибори чи вказували на те, що голосування проходить складно. Про це інформує Національна поліція України.

Як повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, наразі зареєстровано 2401 заява та повідомлень про порушення виборчого законодавства. Серед головних порушників – Київ, Київська та Дніпропетровська області.

"Зранку складено 63 протоколи про адмінпорушення, - уточнив Клименко. - Лідерами по порушенням є Полтавська, Дніпропетровська, Херсонська та Чернігівські області. Найбільше повідомлень за статтею 41 КУпАП – пошкодження чи знищення бюлетеню".

Зазначається, що правоохоронці фіксують, що громадяни намагаються винести свій бюлетень чи пошкодити його. Також є факти, коли виборці спробували пошкодити урни для голосування.

"Крім того, 28 випадків внесення справ до ЄРДР. В першу чергу, це перешкоджання здійснення виборчого права. Наприклад, Соснівка, Конотопський район, Попівська ОТГ, Сумщина, де працювала незаконна ДВК, яка надрукувала власні бюлетені та проводила голосування", - повідомив Клименко.

Очільник Нацполіції зауважив, що протягом дня вісім разів було повідомлено про мінування дільниць. Це виявилися псевдомінування.

У поліції додали, що помітили й зупинили розповсюдження ручок та антисептиків із символікою кандидатів.

Нагадаємо, відомо, скільки наразі склала явка на виборах.