У Херсоні дівчина кинула в урну для голосування паспорт

У комісії заявили, що урну розкрити нереально

Поки по всій Україні фіксують сотні порушень виборчого процесу, в Мережі говорять про курйозні випадки. Наприклад, в Херсоні місцева мешканка кинула в урну для голосування власний паспорт. Про це пише місцеве видання "Новий день".

Повідомляється, що дівчина викинула паспорт випадково, про що повідомила комісії. Однак там заявили, що урну зараз розкрити нереально. Мовляв, за виборчим кодексом, вміст урни для голосування - навіть те, що не є бюлетенем - запаковується і передається в виборчком. Так що паспорт змогли дістати тільки вночі, що дуже засмутило жительку Херсона.

Нагадаємо, явка на місцевих виборах склала 35,94%. Про це повідомляє Громадянська мережа "Опора" на офіційному сайті організації. За даними спостерігачів "Опори", торік більше українців виявили бажання проголосувати. Так, у 2019 році явка на виборах до Верховної Ради склала 49,3%. Тоді як у 2015 році участь у місцевих виборах взяло 46,5% українців. Додамо, що похибка дослідження становить 1,14%. В "Опорі" прогнозували, що явка виборців на місцевих виборах в Україні складе менш як 50%. І це може бути пов'язано, в першу чергу, з пандемією.