У ЦВК визначилися з розміром застави на місцевих виборах

Сума застави заснована на відомостях Державного реєстру виборців

Центральна виборча комісія визначила розмір грошової застави на місцевих виборах, які повинні відбутися 25 жовтня 2020 року. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

Так, у ЦВК визначилися з розміром застави:

- для виборчого списку кандидатів у депутати обласної, районної, районної в місті ради;
- для виборчого списку кандидатів у депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців 10 000 і більше) ради;
- для кандидата в депутати сільської, селищної, міської (територіальної громади з кількістю виборців в 10 000) ради;
- для кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

У Центральній виборчій комісії відзначили, що розмір застави визначений на підставі відомостей Державного реєстру виборців станом на 5 вересня 2020 року. Також в ЦВК затвердили узгоджені з Національним банком України Рекомендації з контролю за надходженням, обліком і використанням коштів виборчих фондів місцевих організацій політичних партій, кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва прийняв до розгляду позов про скасування постанови ЦВК про проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня. "Коментарі" дізналися у експертів, наскільки ймовірним є, що центральна влада, відчуваючи свої слабкі позиції, цілеспрямовано, різними способами (карантин, суди, плутанина з новими правилами виборів) піде на зрив місцевих виборів або підготує грунт для тотальних маніпуляцій і чим це може обернутися.