Головна Новини Політика вибори Різкий поворот на виборах до Київради: партія Смешка потрапила в п'ятірку лідерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Різкий поворот на виборах до Київради: партія Смешка потрапила в п'ятірку лідерів

Опитування показало, які партії на виборах до Київради можуть підтримати кияни

13 серпня 2020, 18:46
Поділіться публікацією:

Якби місцеві вибори відбулися найближчим часом, то до Київради пройшли б п'ять партій. Про це говорять результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

Різкий поворот на виборах до Київради: партія Смешка потрапила в п'ятірку лідерів

Так, партію нинішнього мера Києва "УДАР" Віталія Кличка готові підтримати 20% киян, серед тих, хто визначився з вибором і буде голосувати. За партію "Слуга народу" проголосували б 15% киян, за "Європейську солідарність" — 11%, за партію "Перемога Пальчевського" — 7%, за ВО "Батьківщина" — 5,5%, за партію "Сила і честь" Ігоря Смешка — 5,5%.

Інші партії не пройшли б до Київради. Серед них — "Голос" (4%), "Партія Шарія" (3,5%), ВО "Свобода" (3%) і партія "Єдність" (3%). Решта партій набирають менше 3% голосів киян.

Додамо, що в лідери політичних перегонів потрапила партія Смешка "Сила і честь", хоча сам політик про свою участь у виборах ще не заявив.

Крім того, аналітики відзначають великий запит суспільства на "сильну руку" і вважають, що Смешко може скласти Віталію Кличку куди більш серйозну конкуренцію, ніж будь-який з кандидатів від провладних партій.

Як зазначив аналітик Агентства міжнародних досліджень Ігор Соловей, Смешко буде хорошим мером столиці, бо є попит на борців з корупцією і бажання киян бачити порядок в місті.

Додамо, що опитування проводилося з 24 липня по 2 серпня. Було опитано 2019 осіб методом особистого інтерв'ю в усіх районах Києва.

Раніше повідомлялося, як користуватися новими бюлетенями на місцевих виборах в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини