Головна Новини Політика вибори ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі

У ОТЗЖ заявляють, що пункт 4 постанови Верховної Ради від 15 липня 2020 року про проведення місцевих виборів суперечить Мінським угодами

19 вересня 2020, 16:23
Поділіться публікацією:

Народні депутати від фракції "Опозиційна платформа — За життя" підготували і подали до Верховної Ради проєкт постанови, щодо неухильного виконання пункту Мінських угод про проведення виборів на Донбасі. Про це повідомляється в офіційній заяві на сайті партії.

ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі

"Народні депутати від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Медведчук В. В., Бойко Ю. А., Рабинович В. З., Столар В. М., Загородній Ю. І., Папієв М. М., Павленко Ю. А., Плачкова Т. М., Приходько Н. І., Бурмич А. П., Іоффе Ю. Я., Дунаєв С. В., Мороз В. В., Гнатенко В. С., Волошин О. А., Кузьмін Р. Р., Колтунович А. С., Чорний В. І., Мамка Г. Н. подали проєкт постанови (реєстр. № 4123) "Про забезпечення представництва інтересів громадян України". Даний законопроєкт вносить зміни до пункту 4 постанови Верховної Ради від 15 липня 2020 року про проведення місцевих виборів, який суперечить Мінським угодам", — сказано в заяві.

У партії зазначають, що саме пункт 4 фактично заблокував переговорний процес тристоронньої контактної групи. Члени ОПЗЖ заявляють, що в пункті 4 постанови ВР перераховуються умови, згідно з якими можуть бути проведені вибори на неконтрольованій території Донбасу. Водночас, на думку ОПЗЖ, ці умови суперечать Мінським угодам.

Крім того, в ОПЗЖ нагадують, що питання скасування пункту 4 піднімалося на недавній зустрічі радників лідерів країн-учасниць Нормандської четвірки.

"Учасники переговорів радників глав держав, що відбулися в Берліні, і Тристоронньої контактної групи неодноразово підкреслювали, що конструктивний діалог неможливий, поки вказаний пункт не буде змінений або скасований. Це стосується предмета обговорення всіх питань, в тому числі й обміну утримуваними особами. Скасування цієї норми дозволить продовжити переговори в рамках "мінського формату" по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі", — підкреслюється в заяві.

ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі - фото 2
ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі - фото 3
ОПЗЖ внесла в Раду законопроєкт, який дозволить продовжити переговори щодо встановлення миру на Донбасі - фото 4

Раніше Віктор Медведчук повідомив, що Олександр Турчинов і Петро Порошенко повинні понести кримінальну відповідальність за саботаж Мінських угод.

"Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук заявив, що скасування місцевих виборів в 18 об'єднаних територіальних громадах на підконтрольних територіях Донецької та Луганської областей є навмисним злочином діючої влади проти півмільйона громадян України — жителів Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини