На Чернігівщині стартувала виборча кампанія до Верховної Ради

Жителі 208 виборчого округу обиратимуть нардепа, який представить їхні інтереси в парламенті

У Чернігівській області стартував виборчий процес на вибори до Верховної Ради. З завтрашнього дня Центрвиборчком почне реєструвати кандидатів у народні депутати від 208 округу. Про це йдеться на сайті ЦВК.

Довибори до Верховної Ради ЦВК призначила після того, як в травні загинув народний депутат Валерій Давиденко. Він входив в парламенті в групу "Довіра". А ось обрали його минулого року на позачергових парламентських виборах по мажоритарному 208 округу. Відповідно, тепер люди повинні вибрати собі іншого представника.

Всього, за даними Центрвиборчкому, проголосувати за кандидатів в нардепи зможуть понад 127 тисяч виборців.

Самі вибори відбудуться на 208 окрузі одночасно з місцевими - 25 жовтня. А ось виборчий процес офіційно стартує вже зараз.

З завтрашнього дня партії зможуть висувати та реєструвати своїх кандидатів. Паралельно ЦВК буде приймати документи й від самовисуванців. До 29 вересня всіх кандидатів повинні зареєструвати, а вже 30 презентувати форму, колір і текст виборчого бюлетеня для голосування на 208 окрузі.

Відмовитися від участі в проміжних виборах кандидати в депутати можуть до 14 жовтня.

Оголосити результати довиборів до парламенту і назвати нового депутата-мажоритарника від округу на Чернігівщині Центральна виборча комісія повинна до 9 листопада включно.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чим можуть обернутися для України вибори на тлі пандемії коронавірусу.