Медведчук переграв Зеленського і Ахметова в Кривому Розі - на батьківщині президента, - Потьомкін

Політоглядач прогнозує, що в наступному скликанні Ради може бути абсолютно нова більшість, яка замінить "Слугу народу" Зеленського

На виборах мера Кривого Рогу кандидат від ОПЗЖ Костянтин Павлов впевнено переміг кандидата від "Слуги народу" Дмитра Шевчика. Цей результат стоїть окремо в низці програшів, які "слуги" зазнали на виборах мера в великих містах, заявив на своїй сторінці в Facebook політичний оглядач Олександр Потьомкін.

За його словами, Кривий Ріг показав, що навіть особистий бренд Володимира Зеленського вже не витягує вибори в рідному місті президента.

"Бренди Зеленського і Ахметова були нещадно биті брендом Віктора Медведчука, лідера ОПЗЖ. Це результат провалів команди президента і успіхів Медведчука, який навіть в опозиції досяг ряду найважливіших домовленостей з президентом РФ Володимиром Путіним, розробив реальний мирний план, який здатний покласти край війні на Донбасі, а також презентував програму зменшення комунальних тарифів у країні", - заявив Потьомкін .

Експерт зазначає, що на місцевих виборах українці показали, що зачарування Зеленським зникла так само швидко, як і виникла, а ось довгострокові перспективи мають ті партії, які працюють з електоратом і відстоюють інтереси свого виборця.
Програш Зеленського в рідному місті - це ще і удар по самолюбству президента, вважає Потьомкін.

"Можна стерпіти поразки "слуг" в умовній Одесі, але поразка від Медведчука в Кривому Розі - це втрата останнього бастіону. Безсумнівно, що на парламентських виборах, які, ймовірно, будуть вже скоро, результат партії влади буде ще більш катастрофічним", - повідомив політоглядач.

Потьомкін не виключає, що після місцевих виборів багато політиків будуть все більше придивлятися до ОПЗЖ як до найбільш перспективної партії України.

"А це означає, що в наступному скликанні Ради у нас може бути абсолютно нова більшість, опозиційна до президента і його трагічної політики," - зазначив експерт.

Нагадаємо, з'явився новий рейтинг довіри до політиків: хто наступає на п'яти лідеру-Зеленському.