11 кримінальних проваджень за день - підсумки місцевих виборів

До поліції надійшло 407 повідомлень про порушення на місцевих виборах 22 листопада

Вчора в 11 містах України пройшов другий тур виборів місцевої влади. За цей день до поліції надійшло 407 повідомлень про порушення виборчого процесу. За 11 з них правоохоронці відкрили кримінальні провадження. Дану інформацію підтверджують на офіційному сайті Національної поліції.

Спостерігачами було зафіксовано фальсифікацію та викрадення виборчих бюлетенів, підкуп виборців, порушення таємниці голосування, підробку документів та дрібне хуліганство. В деяких областях на виборчих дільницях не вистачало урн та кабінок для голосування.

Найбільше повідомлень про порушення було зафіксовано в Дніпропетровській області. До того ж в Дніпрі було помічено агітацію за чинного мера міста. На одній із дільниць в Амур-Нижньодніпровському районі зникла печатка виборчої комісії.

Нагадаємо, місцеву владу обирали у Львові, Миколаєві, Дніпрі, Рівному, Ужгороді, Черкасах, Бердянську, Слов’янську, Дрогобичі, Полтаві та Нікополі.

Сайт “Коментарі” також рекомендує прочитати думку Леоніда Кравчука, чи відбудуться вибори на Донбасі та чому це потрібно.