"Команда Дніпра" вимагає перенести місцеві вибори через епідеміологічну ситуацію в Дніпрі й Україні

У політсилі переконані: українці повинні мати можливість проголосувати в більш безпечний для них час

Представники політичної партії "Команда Дніпра" виступили із заявою про перенесення місцевих виборів-2020 на Україні в зв'язку зі сформованою ситуацією з поширенням коронавірусної хвороби. За словами кандидата в мери Дніпра від політсили Дмитра Семеренка, виборці повинні мати можливість проголосувати в більш безпечний для них час.


"Можна по-різному ставитися до коронавірусу, але статистика захворюваності не бреше. На сьогоднішній день в Дніпропетровському регіоні щодня фіксується близько 300 хворих, і з кожним днем ця цифра зростає. Місто давно знаходиться в "помаранчевій" зоні, і впевнено рухається до "червоної". Наші лікарні заповнені, персоналу не вистачає. У цих умовах провести вибори буде максимально складно. Адже зібрати тисячі чоловік і пропустити їх через замкнутий простір виборчих дільниць означає підставити їх життя під загрозу. Ми звертаємося до Верховної Ради України, до всіх політичних партій, до влади міста з заявою, що місцеві вибори повинні бути перенесені і проводитися в більш безпечний для нашого населення час", - сказав Дмитро Семеренко.


У свою чергу, кандидат у депутати Дніпровської міськради від партії "Команда Дніпра" Микола Саляєв повідомив, що через 5-7 днів після проведення місцевих виборів нас чекає катастрофа через захворюваність на коронавірус. Експериментувати з життями українців не можна, а способу дати людям проголосувати безпечно на даний момент немає.


"Ми дуже пильно стежимо за ситуацією з поширенням коронавірусу в Дніпрі і області. Це питання безпеки наших рідних, близьких, знайомих і всіх громадян України. З 1 серпня 2020 року на сьогоднішній день захворюваність в регіоні зросла в 16 разів. На даний момент в Дніпропетровській області зафіксовано 4166 хворих коронавірусом. Попереду на нас чекають місцеві вибори... Замкнутий простір виборчих дільниць - ідеальний грунт для поширення COVID-19. Тому, через 5-7 днів після місцевих виборів ми отримаємо катастрофу, - каже політик. - Наша команда хоче піти на вибори і перемогти, але зараз потрібно приймати серйозні рішення. Зваживши всі "за" і "проти", ми вирішили, що не можемо експериментувати з життями українців: йти на вибори небезпечно. і ми не бачимо способу безпечно дати людям проголосувати. Тому, просимо перенести місцеві вибори".


Микола Саляєв зазначив, що вибори буде доречно провести тоді, коли показники захворюваності почнуть демонструвати стійку тенденцію до спаду.