Кирило Сазонов: "Інформаційні атаки на Пальчевського - наслідок високого рейтингу"

Відомий політолог оцінив шанси головних претендентів на перемогу за крісло мера Києва

Український політолог Кирило Сазонов вважає, що інформаційні атаки на кандидата на пост мера Києва Андрія Пальчевського пов'язані з його високим рейтингом. Про це він написав на своїй сторінці в фейсбуці.

"За опитуваннями в фокус-групах вихід у другий тур Кличко з Пальчевським змушуємо чинного мера нервувати. І його спонсори, забудовники та інші теж напружуються. Для них ідеальний варіант - один тур. Дорожче, але допустимо йти на другий проти Притули або Верещук. З Пальчевським не хочуть. А доведеться ", - пише він.

Крім того, експерт бачить головною причиною інформаційних атак на Пальчевського - конкуренцію і чорний піар.

"Два тижні до виборів. Кандидати вже максимально розкрутили свої програми, показали команди, прийшов час для чорнухи. В принципі, її вистачало і раніше, це для українських виборів скоріше норма, ніж виняток. Але основна маса бруду все-таки йде за тиждень або два до виборів. Просто тому що скандали не живуть довго. У Києві за кількістю замовний чорнухи лідирує, безумовно, Пальчевський. При цьому працюють проти кандидата по всьому спектру ЗМІ - від начебто проукраїнських, до Шарія включно. Строката компанія, але так теж буває, коли у замовника дуже хороші бюджети ", - вважає Кирило Сазонов.

Нагадаємо, раніше Віктор Таран розповів, що партія "Перемога Пальчевського" відбирає голоси виборців у Слуги народу.