Гунько від "Слуги народу" обійшов на 208 окрузі Ляшка

ЦВК опрацювала усі бюлетені

Кандидат в одномандатному виборчому окрузі №208 на Чернігівщині від партії "Слуга Народу" Анатолій Гунько переміг на довиборах у Верховну Раду. Його головним опонентом був лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії після опрацювання 100% бюлетенів.

Згідно з підрахунками, громадський діяч і правозахисник Анатолій Гунько проходить до парламенту — за нього проголосували 34,1% виборців (21 245 голосів).

Голова партії Олександр Корнієнко під час брифінгу про попередні підсумки місцевих виборів-2020 підкреслив важливість довиборів у Чернігівській області.

"Загалом вибори в окрузі відбулися без суттєвих порушень, здатних вплинути на їхні результати. Явка виборців — 50,03%", — зазначив він.

Нагадаємо, вибори народних депутатів у 208-му окрузі оголосили після того, як у травні 2020-го знайшли мертвим Валерія Давиденка, переможця виборів по округу 2019 року.

При рекордно низькій явці — 36,8%, за даними підрахунку з 80% дільниць, партія "Слуга Народу" отримує 307 мандатів в обласні ради та 910 — у районні. Відтепер в обласних радах усієї країни кожен п’ятий депутат буде представником "Слуги Народу".

Як повідомлялося, експерти підбили перші підсумки виборів-2020.