Головна Новини Політика вибори Головним бенефіціаром програшу «Слуги народу» на батьківщині Зеленського виявився Святослав Олійник - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Головним бенефіціаром програшу «Слуги народу» на батьківщині Зеленського виявився Святослав Олійник - ЗМІ

Журналісти з'ясували, чому кандидат від "Слуги народу" провалив вибори в Кривому Розі

8 грудня 2020, 11:41
Поділіться публікацією:

У другому турі виборів мера Кривого Рогу, незважаючи на всі зусилля Банкової і президента Зеленського особисто, представник "Слуги народу" оглушливо програв Блоку Вілкула та ОПЗЖ. Кандидат від проросійської партії Костянтин Павлов в першому турі набрав значно менше голосів, ніж Дмитро Шевчик від "Слуги народу", але в підсумку виявився переможцем у другому турі. За даними порталу "Дело", організатором і вигодонабувачем провалу Зеленського в своєму рідному місті міг бути глава Дніпропетровської облради Святослав Олійник.

Головним бенефіціаром програшу «Слуги народу» на батьківщині Зеленського виявився Святослав Олійник - ЗМІ

Фото з відкритих джерел

У першому турі виборів міського голови Кривого Рогу переміг діючий мер міста 71-річний Юрій Вілкул з 44,96% голосів. За Шевчика і Павлова проголосували 25,94% і 9,15% виборців відповідно. Але Вілкул оголосив про те, що знімається з виборів "за станом здоров'я".

Відзначається, що "слуга народу" Шевчик є генеральним директором "Центрального гірничо-збагачувального комбінату", який входить в холдинг "Метінвест" Ріната Ахметова. За даними джерел "Дело", близьких до Офісу Президента, Зеленський був серйозно "заряджений" на перемогу кандидата від "Слуги народу", і Ахметов допомагав йому.

Виборчий процес на місці курирував "слуга народу" Юрій Кисіль. Але Олійник, за даними "Діло", давня людина Ігоря Коломойського, якому в другому за величиною місті Дніпропетровщини мер від Ахметова не потрібен.

"І Олійник умовив Киселя практично відсторонитися від виборчої кампанії, після чого Кисіль полетів на риболовлю в ОАЕ. Потім Олійник умовив Вілкула-молодшого переконати свого батька знятися з виборів, що той і зробив, — пише "Дело". — Олійник особисто дав розпорядження зганяти бюджетників на виборчі дільниці з установкою "голосувати за Павлова". У цьому йому допоміг ще один партнер, теж з команди президента — губернатор області Олександр Бондаренко, який фактично спрямував роботу президентської вертикалі проти кандидата від пропрезидентської партії".

Партія "За майбутнє" Олійника на виборах провалилася і в облраду не потрапила. "Слуга Народу" отримала 30 мандатів, "ОПЗЖ" — 27, "Пропозиція" — 17, "Блок Вілкула" — 16, "Європейська солідарність" — 13, "Громадянська сила" — 9, "Батьківщина" — 8.

"Якщо відкинути всіх ідеологічних опонентів, доля коаліції в облраді безпосередньо залежить від голосів ОПЗЖ і Блоку Вілкула. Саме тому Олійник запропонував свою дієву допомогу на виборах в Кривому Розі в першому турі Вілкулу-старшому, а в другому — ОПЗЖ. І той факт, що Юрій Вілкул закликав голосувати за Павлова з ОПЗЖ, підтверджує цю версію", — йдеться в матеріалі порталу "Дело".

За даними ЗМІ, всі бізнес-інтереси Олійника зав'язані на держпідрядах, ось він і зробив вибір не на користь Президента. З огляду на, що до Олійника величезний інтерес відчувають НАБУ і ДФС, втрата впливу в регіоні може і зовсім безславно закінчити його політичну кар'єру.

Нагадаємо, експерт заявив, що через провал Зеленського на виборах в Кривому Розі Ахметов може зірвати підрахунок голосів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини