Давид Сакварелідзе закликав підтримати Ляшка на 208 окрузі

Колишній заступник генпрокурора пояснив, чому підтримує Олега Ляшка

Колишній заступник генерального прокурора України і прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе підтримав кандидатуру Олега Ляшко, який балотується на місцеві вибори на 208 окрузі в Чернігівській області. Відповідний пост Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Сакварелідзе, його дивує той факт, що деякі люди балотуються до Верховної Ради і заявляють про бажання змінити країну, і при цьому не є політиками. Він також вважає, що багатьом нардепам так і не вдалося стати політиками.

"Перший сигнал повернення людей до професійних політиків буде на 208-му окрузі на перевиборах в Чернігівській області, - зазначає Сакварелідзе. - У такого досвіченого політика, як Ляшко, немає альтернативи в Чернігові. Комусь він подобається, а комусь ні, але Олег Ляшко є професійним політиком. Чернігівська область не має іншої альтернативи, крім такого політика, як Ляшко".

Давид Сакварелідзе назвав кілька причин, які будуть гарантувати перемогу Олегу Ляшку на окрузі. Серед них і розчарування новими обличчями в суспільстві, і амбіції Олега Ляшка. Колишній заступник генпрокурора також звертає увагу на те, що Ляшко має власну партію й амбіції йти в наступний парламент. Сакварелідзе впевнений, що Олег Ляшко буде витрачати більше часу на виборця і зосередиться на зростанні своїх сил в майбутньому.

"Ми з Ляшком мали серйозні розбіжності та конфлікти. Але не забуду, як у 2008 році, коли росіяни бомбили Грузію, і ми чекали реакції України - більшість українських політиків в Раді вирішили мовчати й не дражнити Росію резолюціями про окупацію. Ляшко ж прийняв резолюцію в підтримку Грузії. Про це не забули. А коли ми зустрілися, я подякував йому за це", - написав Давид Сакварелідзе.

Нагадаємо, раніше "Батьківщина" заявила про підтримку Ляшко, який буде балотуватися в депутати в Чернігівській області.