Білоруська прокуратура почала розслідування щодо семирічного сина опозиціонера

Дійшло вже до того, що дітей починають переслідувати

Вероніка Цепкало, дружина білоруського бізнесмена Валерія Цепкало, на зустрічі з виборцями в місті Річиця розповіла про тиск на сім'ю. Про це повідомляє телеканал "Еспрессо".

"Вони починають на нас тиснути, на жінок. Світлана Тихоновська, яка замість мого чоловіка йде на вибори, вивезла дітей з країни. Нам довелося зробити те ж саме, розумієте? У мене двоє синів, обидва закінчили перший клас, їм по сім років. І ось спецслужби вже почали викликати його на допити, справжнє розслідування почалося. Намагаються дізнатися, яка я мати. Ні я, ні Світлана не хочемо залишати Білорусь. Ми тут виросли і жили, нам потрібна процвітаюча країна", - зазначила Цепкало.

Як раніше повідомляли "Коментарі", Валерій Цепкало покинув країну разом з дітьми.

Так, Вероніка Цепкало визначила, що причиною для виїзду в Росію для її чоловіка - постійна загроза арешту. Крім того, їй погрожували, що позбавлять материнських прав.

"Ми отримали інформацію з достовірних джерел, що мого чоловіка планують затримати за надуманими обставинами. Ми не знали, що це за обставини, але два дні тому прокуратура прийшла в школу, де навчаються мої діти, і просила вчителів написати заяви. Як я розумію, вони запустили процес щодо позбавлення мене батьківських прав", - зазначила дружина Цепкало.