Арахамія анонсував вибори в ОРДЛО: вимоги залишаються колишніми

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, для проведення виборів в ОРДЛО потрібно встановити український контроль на кордонах

Голова парламентського монобольшинства "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що, незважаючи на скептицизм щодо можливості проведення місцевих виборів на тимчасово-окупованих територіях Донецькій і Луганській областях, існує велика частка ймовірності їх успішного проведення. Про це він розповів в ефірі телеканалу "Україна 24", передає агентство "РБК-Україна".

Так, нардеп підкреслив, що весь виборчий процес залежитьвід того, чи зможе Україна організувати так званий "компонент безпеки".

"У першу чергу, це відновлення оригінальних українських кордонів. Якщо на кордоні з Ростовом будуть наші прикордонники і наші військові, то теоретично - це можливо. Станом на зараз, ситуація така, що це виглядає малоймовірним. Але ви розумієте, все ж може змінитися. Адже ми маємо чотири або п'ять місяців до кампанії", - заявив Арахамія.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів про готовність офіційного Києва до компромісів для повернення Криму і Донбасу під свій фактичний контроль.

"Ми пропонуємо Росії дуже просте рішення, щоб ми ніколи не перетнули нашу "червону лінію" - суверенний контроль над кордоном. І замість ми готові вести переговори про особливий статус цих регіонів у межах України, але без права накладати вето на будь-які загальнонаціональні рішення", - заявив глава МЗС.