Головна Новини Політика внутрішня політика Звільнення першого заступника керівника ОП: що відбувається у Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Звільнення першого заступника керівника ОП: що відбувається у Зеленського

Експерти припустили, кого можуть звільнити з ОП разом з Сергієм Трофімовим

4 листопада 2020, 17:30
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський звільнив з посади першого заступника керівника Офісу президента (ОП) Сергія Трофімова. Глава держави підписав відповідний указ 4 листопада. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, що означає це рішення Зеленського і чи варто очікувати переформатування ОП.

Звільнення першого заступника керівника ОП: що відбувається у Зеленського

Масштабних змін в ОП не варто очікувати

Політичний експерт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що Трофимов, очевидно, не ужився з главою ОП Андрієм Єрмаком.

"У той же час, його могли зробити винуватим і в провалі на місцевих виборах. Адже він відповідав за регіональну політику, — зазначає експерт. — А ще Трофимов "прославився" тим, що навесні, коли монастирі і церкви Московського патріархату, після демонстративного масового порушення карантину, стали основними осередками поширення коронавируса в країні, дав інтерв'ю, де розтікся в компліментах московським священикам і митрополиту Онуфрію. Народ зрозумів — порушуй карантин, краще демонстративно і зухвало, і тебе похвалять "у Зеленського". Результат зараз є".

Експерт не підтвердив чутки, що разом з Трофімовим звільнений і Кирило Тимошенко — заступник керівника ОП.

"Думаю, масштабних змін в Офісі президента поки не буде, — каже Олександр Палій. — Зеленському зараз не до того. Зараз і без того вкрай багато викликів: диверсійна діяльність КСУ, економіка, епідемія".

Зеленському потрібно розібратися в оточенні

Ситуація, яка складається навколо Офісу президента, дуже нагадує слова його попереднього голови Андрія Богдана: винних — нагородити, невинних — звільнити. Так вважає глава Інституту публічної політики та консалтингу (ІНПОЛІТ), політичний консультант Сергій Биков.

"Для того, щоб структура працювала, кожна з шестерень повинна виконувати свою роботу. А коли шестерні замість роботи починають воювати за те, яка з них головна — це зупиняє весь механізм", — підкреслює експерт.

Сергій Биков висловив надію, що президент зможе розібратися, хто з його оточення насправді гірше найлютішого ворога.

Нагадаємо, Кабінет міністрів сьогодні також погодив звільнення глав Івано-Франківської, Одеської та Сумської обласних державних адміністрацій — Віталія Федорова, Максима Куцого і Романа Грищенко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини