Журналісти вирахували людину, яка видає себе за помічника голови ОП – розслідування

Під час розслідування журналісти встановили, що Михайло Кирієвський видавав себе за помічника голови ОП

Людиною, яка стверджувала, що має посвідчення помічника голови Офісу Президента Андрія Єрмака, виявився Михайло Кирієвський, чиє ім'я було знайдено за допомогою OSINT-розслідування. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "Depo.ua".

Видання стверджує, що Кирієвський раніше мав прізвище Курочка, але згодом змінив його.

Виявилася зачіпка внаслідок моніторингу мережі: там є підроблені списки помічників та заступників Андрія Єрмака, які широко розтиражовані у ЗМІ. При порівнянні їх із офіційними даними і знайшовся Кирієвський, який з'явився у списку одразу після Михайла Подоляка.

За допомогою таких проплачених публікацій зловмисник видавав себе за чиновника і наближався до бізнесменів, після чого вимагав гроші в обмін на "допомогу". У цьому йому допомагали знайомства, завдяки яким Михайло Кирієвський отримував доступ до офіційних заходів, на яких шукав жертв.

Фігурант журналітсткого розслідування не приховує навмисне багатий спосіб життя, хоча офіційно безробітний і побував у розшуку. Журналісти наводять приклади: лише цього року Кирієвський чинив адміністративні порушення, щоразу на новій іномарці (Nissan Patrol та Toyota Land Cruiser). При цьому навіть не виправив негативної кредитної історії у двох українських банках.

Читайте також раніше на порталі "Коментарі" – Офіс президента звинуватив у тиску на журналістів. Сам же президент України Володимир Зеленський заявив, що звинувачення є необгрунтованими. Представники незалежного телеканалу "UA: Перший" (Суспільне ТБ) і не тільки вони (претензії звучали від каналу НАШ , від "Свободи слова" Савіка Шустера на каналі "Україна"), звинуватили Офісу президента в тиску на журналістів.