Зеленський вніс в Раду законопроект про зміни до Кримінального кодексу

Ініціатором законопроекту є Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроект номер 5420, який передбачає зміни в Кримінальному кодексі України. Документ опублікований на сайті парламенту.

Зміни торкнуться частині, що стосується криміналізації контрабанди. Проект Закону "Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів" з'явився на сайті Ради 23 квітня.

Відзначається, що документ визначений президентом як "невідкладний". Ініціатором законопроекту є Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Володимир Зеленський ввів в дію санкцій проти 95 компаній. З них дві компанії зареєстровані в РФ. Зокрема, серед компаній ряд будівельних і промислових, яких пов'язували зі схемами при тендерних закупівлях через систему Prozorro (ТОВ "Полтавабудцентр", "Міколаівбудцентр", "Граніт", "М-БУД ГРУП"). Також є дві фірми, зареєстровані в Гонконзі (Endless Moonlight і Trading Field). Ряд підприємств належаить до сфери будівництва ("Борнес Груп", "Форне", "Лезар"

Як повідомляли раніше за словами ексзаступника міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, в Україні слід вводити санкції за фейки. Однак державні органи не можуть вводити обмеження за дезінформацію апріорі. Дмитро Золотухін вважає, що це питання потрібно підняти: "Я думаю, що така санкція повинна існувати в будь-якому вигляді. Проте, оскільки держава виступає як суб'єкт конфлікту інтересів в таких питаннях, санкція за брехню в ЗМІ не може бути його функцією", - зазначив він.