Залишками вакцини Pfizer вакцинувати публічних людей не будуть

Так, вакцину розподілятимуть виключно серед осіб, які підпадають під 1-й і 2-й етап вакцинації

Залишками вакцини Pfizer публічних людей вакцинувати не будуть. Про це заявив Максим Степанов в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера".

За словами глави МОЗ, він видав необхідний указ, який унеможливлює розподіл залишків позачергово.

"Ця вакцина піде виключно медичним працівникам, громадянам, старше 80 років, людям з будинків для літніх, інтернатів і працівникам ГСЧС і прикордонникам. Нам потрібно захистити саме цю категорію людей", - зазначив Степанов.

Так, вакцину розподілятимуть виключно серед осіб, які підпадають під 1-й і 2-й етап вакцинації.

Нагадаємо, в суспільстві не вщухають суперечки між противниками вакцинації і їх опонентами. Одним з доводів анти привівочників є наявність побічних ефектів від застосування вакцин. Представники компанії Pfizer, яка є виробником вакцини від коронавірусу опублікували звіт про побічні ефекти. У документі в розгорнутому вигляді вказані можливі побічні ефекти в порівнянні з вакциною проти правця, яку більшість людей отримують в дитинстві. Так, і в тому, і в іншому випадку найбільш поширеною реакцією є стомлюваність, головний біль і біль у місці введення. Крім того, спостерігалися підвищення температури, почервоніння і біль в місці ін'єкції.

Як повідомляли раніше, США в грудні минулого року відмовилися від покупки ще 100 мільйонів доз вакцини Pfizer, поки компанія не виконає зобов'язання по іншим міжнародним договорам. Вважається, що вакцина Pfizer буде схвалена групою вчених Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів вже на цьому тижні, а в найближчі місяці очікується доставка 100 мільйонів доз - цього достатньо для 50 мільйонів американців.