Загід Краснов викликав Бориса Філатова на дебати!

Лідер «Громадської сили» Загід Краснов 16 жовтня оприлюднив відеозвернення до міського голови Дніпра Бориса Філатову, в якому офіційно викликав його на дебати. На сьогодні саме Краснов і Філатов є головними опонентами на виборах мера Дніпра. Це підтверджують і дані соціологічних досліджень

Виклик на дебати - це важлива подія передвиборчої гри в будь-якій цивілізованій країні. Суперечка двох головних опонентів у боротьбі за державну посаду дає можливість людям зробити усвідомлений вибір на підставі відвертої розмови, і не стати жертвою маніпуляцій, передвиборчих технологій або замовної чорнухи в ЗМІ. У Дніпрі двома головними опонентами в боротьбі за крісло мера є Загід Краснов і Борис Філатов.

За час передвиборчих перегонів було проведено безліч соціологічних досліджень, і всі вони вказували на одну тенденцію - альтернативи виходу до другого туру Краснова і Філатова немає. Днями на сайті Інституту публічної політики та консалтингу "Інпол" були оприлюднені результати актуального дослідження електоральних уподобань жителів Дніпра, яке було проведено на замовлення інституту Центром громадського розвитку "Інтер-акція". Дослідження було проведено в Дніпрі з 15 по 16 жовтня 2020 року. Всього було опитано 3000 респондентів. Похибка при довірчій ймовірності 0,95 не перевищує 2,6%.
Результати показали, що чинний мер Борис Філатов поступається своєму опоненту Загіду Краснову. Відповідаючи на питання: "За яку з цих партій Ви б проголосували, якби вибори міської ради відбувалися найближчої неділі?" 25,7% серед тих, хто визначився з вибором партії, обрали партію "Громадська сила", на другому місці - "Пропозиція" з 22,6%. На третьому місці, з великим відставанням від лідерів, йде президентська партія "Слуга нар так" з 11,2%.


Якщо говорити про мерські вибори, то дніпрянам не уникнути другого туру голосування, оскільки жоден з кандидатів в першому турі не набирає більш ніж половину голосів городян. Відповідаючи на питання: "За кого з цих кандидатів ви б проголосували, якби вибори міського голови відбулися найближчої неділі?" 33,2% серед тих, хто визначився з вибором, підтримують Загіда Краснова - лідера партії "Громадська сила". Чинного ж мера Бориса Філатова підтримують 30,1% виборців. Далі, з триразовим відставанням від лідерів перегонів, кандидат від керівної партії "Слуга народу" - Сергій Риженко.


У другому турі 47,3% респондентів вибрали б Загіда Краснова, а 31,5% дніпрян - Бориса Філатова. 21,2% респондентів не визначилися.


Також у дніпрян поцікавилися щодо їх антипатій. Лідером антирейтингу опинився Борис Філатов, з 60,3% голосів "не любові" дніпрян, другий - його колишній опонент на виборах мера Олександр Вілкул з 47,6%, на третьому - Сергій Нікітін. Далі йдуть Сергій Риженко з 10,7%, Мгер Куюмчян з 10,3%. У Загіда Краснова антирейтинг 9,5%.


З огляду на високий антирейтинг чинного мера, його опонент Загід Краснов має всі шанси на перемогу на виборах міського голови Дніпра. І в зв'язку з цим для Бориса Філатова вийти на дебати з Загідом Красновим було б логічно в боротьбі за симпатії городян. Однак, міський голова так і не зважився прийняти виклик головного опонента на виборах.

Тим часом проти Загіда Краснова його опоненти залучили сьогодні потужний медійний ресурс зі всіляких ЗМІ та численних груп в соціальних мережах, які щодня виливають на нього чорнуху і неправдиву інформацію. Масштаби цієї інформаційної атаки - зайвий доказ, що саме Краснов сьогодні не просто головний конкурент чинного мера, але і фаворит мерських перегонів у Дніпрі.