Головна Новини Політика внутрішня політика Все заради збереження крісла: що тільки не робить скандальний глава облради Олійник
commentss НОВИНИ Всі новини

Все заради збереження крісла: що тільки не робить скандальний глава облради Олійник

Намагаючись втриматися в кріслі голови Дніпропетровської обласної ради, Святослав Олійник вирішив почати гру проти своїх недавніх соратників

5 грудня 2020, 10:57
Поділіться публікацією:

Олійник, який йшов на вибори від "Слуги народу" і відповідно ввів партію до облради, з тріском провалив компанію. Зараз зе-команда, яка раніше набирала в області 40%, під чуйним керівництвом скандального політика за рік втратила симпатію виборців і отримала лише дев'ять мандатів у міськраді. А кандидат від "СН" Сергій Риженко, висунення якого лобіював Олійник, і зовсім зайняв четверте місце з 10% голосів.

Все заради збереження крісла: що тільки не робить скандальний глава облради Олійник

ФОТО: 24 канал

Тепер Олійник, щоб якось утриматися в кріслі вирішив заручитися підтримкою "біло-блакитних", негласно підтримуючи їх в Кривому Розі, в рідному місті Зеленського.

Зараз в Кривому Розі складається цікава картина. Лідер першого туру і діючий мер Юрій Вілкул прийняв рішення зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів. Причиною, як стверджує Юрій Григорович, стало погане здоров'я. Відповідно, другий тур переноситься на 6 грудня і в ньому зустрінуться кандидат від "Слуги народу" Дмитро Шевчик, який посів друге місце і висуванець від ОПЗЖ Костянтин Павлов, якого також підтримав Юрій Вілкул.

Природно, зараз "слуги" зроблять все можливе, щоб їх кандидат зайняв крісло мера. Але Святослав Олійник затіяв свою гру: незважаючи на те, що до облради він зайшов під зеленими прапорами, він заради збереження свого крісла, вирішив підтримати кандидатуру Павлова.

Все пояснюється просто. Справа в тому, що на місцевих виборах 2020 син Юрія Вілкула, Олександр, зайняв непогані позиції. Його партія "Блок Вілкула — Українська перспектива" взяла 16 мандатів в Дніпропетровській обласній раді. І голові облради вони необхідні, як повітря.

Як повідомляють джерела видання, ДнепрОГА, яку де-факто контролює Святослав Олійник, включила адмінресурс на підтримку Павлова.

Негласні вказівки надходять по лінії обласної охорони здоров'я, соціального захисту, департаменту комунального господарства тощо Службовців, працівників освіти, комунальників обласного підпорядкування в Кривому Розі, на яких може вплинути обласна влада, тихо, але абсолютно чітко "переконують" голосувати за Павлова. Медикам і працівникам системи соціального захисту, які підкоряються облраді Олійника, несподівано дали "зелене світло" на різні "соціальні акції", на пряму і непряму активність і агітацію на користь Павлова. Рекламні зображення кандидата з'явилися на бордах, якими розпоряджалася Дніпро ОДА, і т.п., — повідомляють в ЗМІ.

Причому Павлов, за оцінками експертів, знайомих з ситуацією в Кривому Розі, і так користується підтримкою людей і може розраховувати на перемогу. Тому, чи дасть Вілкул необхідні голові облради голоси — велике питання.

Однак в цій історії більше дивує абсолютна безпринципність глави Дніпропетровської облради. Просто оцініть ступінь цинізму: глава облради, наділений довірою Президента, який отримав на виборах його бренд і рейтинг, який ішов на вибори до обласної ради під першим номером від партії "Слуга народу" і обраний від неї депутатом, на виборах в рідному місті Зеленського допомагає... кандидату від ОПЗЖ-Вілкула Костянтину Павлову — головному конкуренту кандидата від Зеленського, щоб зачепитися за крісло голови облради.

Нагадаємо, що після провалу на виборах Олійник ще й почав дрейфувати в бік Тимошенко, щоб, в разі чого, сховатися під личиною "опозиціонера" і уникнути кримінального переслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій Сопін, пенсіонер.

5 грудня 2020, 14:23

Нічого дивного: Олійник-хронічний зрадник за своєю сутністю. Точно так же він у 2010 році, перебуваючи в "Батьківщині", "здав" Тимошенко. На жаль ЮВТ так до цих пір і не зробила належних висновків із численних зрад своїх колишніх соратників, кожного разу наступаючі на одні й ті самі граблі. Мабуть вона не сприймає залізне правило: НІКОЛИ не слід мати спра- ву з тими, хто хоч раз зрадив вас. Адже випадкових зрад не буває. Ото ж - краще втратити з порядним, ніж знайти з негідником. А найпідліший тип зрадника - зрадник - кар"єрист.


Новини