Візовий скандал триває: Національна Апеляційна Палата ухвалила рішення про необхідність повторного розгляду та оцінки усіх пропозицій

Національна апеляційна палата, розглянула апеляцію, подану Консорціумом

Посольство Республіки Польща опублікувало на своєму сайті рішення про визнання недійсним відбору найкращої пропозиції у розглянутій процедурі, виконаної 11 червня 2021 року.

“Національна апеляційна палата, розглянувши апеляцію, подану Консорціумом, з урахуванням обвинувачень 1, 4 та 5, наказала Замовнику у рішенні від 6 серпня визнати недійсним відбір найкращої пропозиції, визнати недійсним відхилення пропозиції Консорціуму Hellas та повторити процедуру розгляду та оцінки пропозиції” - йдеться в повідомленні.


У документі також зазначається: “У зв’язку з вищевикладеним, Замовник визнає недійсним дії та інформує про необхідність переглянути та оцінити подані пропозиції”.


Нагадуємо, що компанія Personall Service, яка займається рекрутацією працівників зі Сходу до Польщі, виграла (в консорціумі з іншою компанією) тендер на обслуговування процесу видачі польських віз в Україні. Варто зазначити, що загальна вартість замовлення Консорціуму Hellas складала приблизно 20 млн євро, коли ціна "переможця" становила майже 34 млн євро.

30 липня в Києві відбувся протест через можливу монополізацію польського ринку праці для українських громадян. Активісти, які мітингували під МЗС, вимагали не допустити погіршення умов працевлаштування українців у Польщі.