Верховний суд визнав незаконним указ Порошенко про звільнення Семочко

Суд скасував рішення Порошенко про звільнення Семочко

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав незаконним і скасував указ п'ятого президента Петра Порошенка про звільнення першого заступника директора Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Рішення вступає в законну силу після закінчення терміну подачі апеляційної скарги, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу суду.

"Адміністративний позов Семочко Сергія Олексійовича до президента задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано указ президента України від 12.04.2019 року № 143/2019 року" Про звільнення Семочко С. А. з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України ". У задоволенні решти позовних вимог відмовлено ", - повідомили в прес-службі суду.

Уточнюється, що позов Семочко подав ще в кінці весни 2019 року. Він вимагав скасувати указ президента Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про звільнення його з посади.

24 червня 2020 року суд відмовився розглядати позов екс-керівника СЗР. Семочко не погодився з цим рішенням і оскаржив його у Великій палаті Верховного Суду, яка стала на його бік і зобов'язала Касаційний адмінсуд розглянути справу.

13 січня 2021 року Колегія суддів Касаційного адмінсуду на чолі з Іриною Васильєвої винесла свій вердикт.

Нагадаємо, раніше Семочко виграв у журналістів проекту Bigus.info судовий розгляд про наклеп. Інформацію, поширену проти Семочко, суд визнав недостовірною, зобов'язавши журналістів її спростувати.

Також, з цього рішення суду стало відомо про те, що кримінальне провадження щодо Семочко (відкрите за мотивами сюжету Bigus.info) закрито у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення.