Головна Новини Політика внутрішня політика Верховний суд визнав незаконним указ Порошенко про звільнення Семочко
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний суд визнав незаконним указ Порошенко про звільнення Семочко

Суд скасував рішення Порошенко про звільнення Семочко

14 січня 2021, 13:21 comments2542
Поділіться публікацією:

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду визнав незаконним і скасував указ п'ятого президента Петра Порошенка про звільнення першого заступника директора Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Рішення вступає в законну силу після закінчення терміну подачі апеляційної скарги, повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу суду.

Верховний суд визнав незаконним указ Порошенко про звільнення Семочко

Poroshenko, Semochko / foto 24tv.ua

"Адміністративний позов Семочко Сергія Олексійовича до президента задоволено частково. Визнано протиправним та скасовано указ президента України від 12.04.2019 року № 143/2019 року" Про звільнення Семочко С. А. з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України ". У задоволенні решти позовних вимог відмовлено ", — повідомили в прес-службі суду.

Уточнюється, що позов Семочко подав ще в кінці весни 2019 року. Він вимагав скасувати указ президента Петра Порошенка від 12 квітня 2019 року про звільнення його з посади.

24 червня 2020 року суд відмовився розглядати позов екс-керівника СЗР. Семочко не погодився з цим рішенням і оскаржив його у Великій палаті Верховного Суду, яка стала на його бік і зобов'язала Касаційний адмінсуд розглянути справу.

13 січня 2021 року Колегія суддів Касаційного адмінсуду на чолі з Іриною Васильєвої винесла свій вердикт.

Нагадаємо, раніше Семочко виграв у журналістів проекту Bigus.info судовий розгляд про наклеп. Інформацію, поширену проти Семочко, суд визнав недостовірною, зобов'язавши журналістів її спростувати.

Також, з цього рішення суду стало відомо про те, що кримінальне провадження щодо Семочко (відкрите за мотивами сюжету Bigus.info) закрито у зв'язку з відсутністю події кримінального правопорушення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

18 січня 2021, 15:40

ВСІ ПАМ"ЯТАЮТЬ, ЯК ПОРОШЕНКО ВИХВАЛЯВ СВОЇ "РЕФОРМИ", В Т.Ч. - "РЕФОРМУ СУДОВОЇ СИСТЕМИ". Ну, ось вам, конкретний приклад того, наскільки судова влада в Україні відповідає елементарним нормам світової практики судочинства. Порошенко має проковтнути цю, далеко не першу гірку пігулку свого "реформування". А найяскравішим прикладом порошенківської реформи є трагікомічна історія з Трубою. Саме Порошенко, всупереч встановленому порядку щодо конкурсного відбору, буквально пропхнув Трубу на посаду директора ДБР. А коли замість Порошенка президентом став Зеленський, Труба за вказівками Офісу президента став "копати" проти... свого патрона Порошенка!.. ЩО ПОСІЄШ, ТЕ Й ПОЖНЕШ!..

Олександр

18 січня 2021, 12:45

Да здравствуе "зелёный " суд -самый справедливый суд в мире

Скорпионский

14 січня 2021, 15:18

Нашей страной давным давно уже правят судьи


Новини