Венедіктова назвала п’ятьох нардепів, яким вона підписала підозри (відео)

Генпрокурор Ірина Венедіктова розповіла як працює інститут зняття недоторканності в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розповіла, кому із народних депутатів вона виписала підозри. Про це прокурор заявила в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Виявляється, Ірина Венедіктова вже підписала п’ять підозр нардепів. Окрім того, жінка запевнила, що інститут зняття недоторканності в Україні працює на належному рівні.

"Я прекрасно розумію і пам’ятаю, як це було. Зараз вже я підписала п’ять підозр народним депутатам. Чи працює інститут зняття недоторканності? Так, працює. У нас одна справа проти народного депутата в суді, два депутати — на 290-х, інші — ми чекаємо досудового розслідування", — розповіла вона.

Також Венедіктова сказала, кому саме ці підозри були виписані. Першим нардепом був Ілля Кива від ОПЗЖ. Другим — Петро Порошенко. За ним — депутат Олександр Юрченко. Після цього був кнопкодав. П'ятою людиною став депутат, який не заплатив приблизно 70 мільйонів гривень податку за те, що продавав квартири не як ПП, а як фізична особа.

Нагадаємо, що раніше відома телеведуча Яніна Соколова отримала повістку до суду у справі, позивачем якої є генеральний прокурор України Ірина Венедіктова. Причиною для відкриття судової справи стало одне з інтерв’ю Яніни Соколової. Інтерв’юйованою особою в одній з авторських програм телеведучої став позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко. Посадовець відомий також за голосною справою стосовно хабарництва у колах вищої української влади. За словами Соколової, Шевченко був одним із викривачів отримання 6 мільйонів доларів хабаря колишнім міністром екології Миколою Злочевським. Деталі скандалу читайте в матеріалі сайту "Коментарі".