В українців змінилася довіра до президента та української армії за півтора року війни

Українські чоловіки почали втрачати довіру до деяких державних інституцій після 18 місяців війни.

Схвалення до президента України Володимира Зеленського почало знижуватись у порівнянні з показниками 2022 року, тоді як довіра до української армії продовжує збільшуватись. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Gallup.

Згідно з результатами дослідження настроїв українського суспільства компанією Gallup, з початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році в українців різко зросло схвалення Зеленського та довіра до армії – 84% та 94% відповідно.

Через рік показники залишаються на високому рівні. Ставлення українського суспільства до президента знизилось на 4% та має результат 81%, а віра в ЗСУ збільшилась на 1% і тепер сягає позначки 95%.


У порівнянні з результатами минулого року також в українців впала впевненість в уряді – 47%, тоді як результат 2022 року був 60%. Згідно з опитуваннями Gallup, українці вважають, що в країні знизилась свобода слова серед ЗМІ з 68% опустилась до 57%. Крім того, лише 22% українців мають впевненість у судовій системі. У 2022 році це показник досяг 29%.

Цікаво, що згідно з дослідженнями найбільшу довіру до влади втратили переважно чоловіки. У групі віком 15-34 роки вона зменшилась на 32 пункти, а у групі 35-54 на 20.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, про результати опитування, у якому запитали чи потрібно відправляти на фронт чоловіків, які уникають мобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українців вважають, що їх голова населеного пункту є корупціонером. Крім того, українці відповіли, чи хочуть вони, щоб очільника їх села чи міста відсторонили.