Головна Новини Політика внутрішня політика В "Слузі народу" розповіли, що собою буде представляти можливий референдум по Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Слузі народу" розповіли, що собою буде представляти можливий референдум по Донбасу

Віце-голова парламенту Руслан Стефанчук вважає, що всенародний референдум можливий з будь-якого питання

3 серпня 2020, 19:57 comments1094
Поділіться публікацією:

Перший заступник голови Верховної Ради, представник президента в парламенті Руслан Стефанчук дав зрозуміти, що питання про надання Донбасу особливого статусу може бути винесено на всеукраїнський референдум. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

В "Слузі народу" розповіли, що собою буде представляти можливий референдум по Донбасу

За словами парламентарія, обмежувати українців в питаннях, які стосуються майбутнього держави, виключаючи сепаратизм і госліквідацію, не представляється справедливим і можливим.

"На референдум може бути винесено будь-яке питання, який захоче український народ. За винятком тих, які спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і, що важливо, територіальної цілісності країни, а також розпалювання національної, міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі. А ще — по податках, амністією і органів правопорядку, суду ", — зазначив Стефанчук.

Таким чином він зазначив, що референдум по особливому статусу Донбасу ні в якому разі не передбачає відділення території від України.

"Важливо розуміти: на референдум виноситься тільки одне питання, його формулювання повинна бути чіткою, а відповідь — або" так ", або" ні ", без варіантів", — уклав Стефанчук, при цьому підкресливши, що питання, які хвилюють переважна кількість українців , гідні бути розглянуті на рівні змін Конституції.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ще взимку експерти оцінили перспективи особливого статусу для Донбасу .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини