Головна Новини Політика внутрішня політика Україна запровадила санкції проти Медведчука та його родини: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запровадила санкції проти Медведчука та його родини: подробиці

Запроваджені санкції також торкнуться і дружини політика, телеведучої Оксани Марченко

19 лютого 2021, 18:22 comments1603
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 19 лютого, під час закритого засідання Ради національної безпеки та оборони оголошено про запровадження санкцій проти одіозного політика, голови політичної партії "Опозиційна платформа — за життя" Віктора Медведчука. Новину повідомляє видання "Дзеркало тижня".

Україна запровадила санкції проти Медведчука та його родини: подробиці

РНБО наклало санкції на майно Медведчука. Фото із відкритих джерел

Спільно із Медведчуком під санкції від українського уряду потрапила і його дружина, відома телеведуча Оксана Марченко. Загалом обмеження торкнуться 27 фізичних та юридичних осіб. Слід зазначити, що також "підсанкційними" особами тепер є Наталія Лавренюк, цивільна дружина номінального володаря заблокованих в Україні телеканалів Тараса Козака, а також п’ятеро громадян Російської Федерації — Костянтин Вацьковський, Віталій Донченко, Сергій Лісогор, Олександр Маслюк та Михайло Попов.

Санкції введені за статтею про фінансування тероризму на трирічний термін.

Що передбачається таким рішенням РНБО? Накладення арешту на все майно, яке належить особам із "санкційного списку", без обмеження на продаж особистих активів. Зокрема, держава наклала заборону на користування Медведчуком і компанією приватними літаками. Слід зазначити, що трубопровід "ПрикарпатЗахідТранс", який пов’язують із головою "ОПЗЖ", відтепер повернуть у державну власність. 

Деталі рішення РНБО розкрив секретар організації Олексій Данилов. Відповідаючи на запитання журналістки телеканалу "1+1", частка акцій якого знаходиться у власності Оксани Марченко, посадовець запевнив, що медіа не закриватимуть. Обмеження торкнуться винятково активів Марченко, які заблокують — телеведуча не зможе їх продати чи здійснювати будь-які інші фінансові операції.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" спілкувалися із експертами, які прогнозували рішення сьогоднішнього засідання РНБО. Між іншим, прогнози представника аналітичного центру Democracy House Анатолія Октисюка щодо ймовірної "зачистки" Медведчука справдилися. Про інші "передбачення" спеціалістів можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться детальне роз’яснення, яким чином цивільна дружина нардепа Тараса Козака Наталія Лавренюк, яка теж потрапила під санкції, пов’язана із заблокованими телеканалами "NewsOne" "ZiK" та "Україна 112".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

влад

20 лютого 2021, 20:49

такі кацапські коментарі свідчать про одне: удар Зеленського в "десятку"

Борис

19 лютого 2021, 23:58

От такого марионеточного правительства, пляшущего под америкосовскую дудку, другого ожидать не приходится.

Борис

19 лютого 2021, 23:40

Уродам больше делать нечего. Введите еще санкции ко всему народу Украины.

xxx

19 лютого 2021, 22:23

Секс на одну ночь - без денег и отношений, это реально. Тысячи женщин хотят просто потрахаться (многие замужем). Все фото реальные, просто лайкай и сам увидишь что будет;), пользуйся ----- http://srt.vg/soska


Новини