Головна Новини Політика внутрішня політика Україна відзначає День пам'яті захисників
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відзначає День пам'яті захисників

Зеленський вручив нагороди родичам загиблих військових

29 серпня 2020, 12:55 comments1120
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 29 серпня, Україна вперше відзначає День пам'яті захисників України, які віддали життя в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність нашої країни. Представники влади та відомства вшанували військовослужбовців.

Україна відзначає День пам'яті захисників

День пам'яті захисників України. Фото: Міністерство оборони України

Так, президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні дуже важливий для країни день і ми не повинні забувати імена людей, які захищають незалежність держави. Він також зазначив, що українська влада повинна робити все для того, щоб Іловайська трагедія не була забута, а винні були покарані.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у свою чергу заявив, що 29 серпня 2014 року стало трагічною сторінкою в історії України і сьогодні схиляємо голову перед захисниками.

Спікер Верховної ради Дмитро Разумков звернув увагу на те, що тільки за останній рік на Стіні пам'яті значно збільшилася кількість фотографій загиблих воїнів, що є величезним горем і для сімей загиблих, і для всієї держави.

Пам'ять загиблих воїнів вшанували в Міністерстві оборони. Заходи в Залі Пам'яті відвідали президент Володимир Зеленський, Міністр оборони Андрій Таран, начальник Генерального штабу Збройних Сил генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, представники керівництва оборонного відомства та Генштабу ЗС, а також військовослужбовці.

Під час захід військовослужбовці отримали державні нагороди. Президент також вручив нагороди родичам загиблих військових.

Раніше "Коментарі" писали, що в Офісі Генерального прокурора повідомили про результати розслідування Іловайської трагедії в рамках досудового процесу за фактом рішення і ведення Кремля і армії РФ агресивних бойових дій проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини