У Зеленського вимагають повернути снайперів на передову Донбасу

Україна має дати гідну відповідь супротивнику після рішення «ДНР» вийти із перемир’я

Снайпери, аеророзвідка та інша військова техніка, що була відведена із передової, має повернутися на попередні позиції. Така пропозиція президенту Володимиру Зеленському прозвучала від народної депутатки Ірини Геращенко, повідомляє "Прямий".

На думку політика, російські окупанти постійно порушують "режим тиші", ігноруючи будь-які домовленості про встановлення перемир’я. Крім того, напередодні в ЗМІ з’явилася інформація щодо дозволу так званої "народної міліції" "ДНР" відкрито стріляти по українським позиціям.

"Десятки поранених і вбитих тільки цього року свідчать про те, що ніякого перемир’я, "режиму тиші" на Донбасі немає", — підкреслила нардеп.

Геращенко переконана, що Зеленський, як Головнокомандуючий ЗСУ, має нарешті давати відповідні накази стосовно рішучих дій українських військових. Насамперед це стосується відміни фактичної заборони армійцям відстрілюватися від окупантів у відповідь.

"Заборонена сьогодні аеророзвідка, відведені не просто війська і важка техніка, а й контрснайперські групи. Дуже важливо, щоб Верховний Головнокомандувач усвідомив відповідальність […] Потрібно повернути війська на ті позиції, які так важко здобувалися", — наголосила політик під час брифінгу.

До того ж Ірина Геращенко переконана, що будь-які нагальні рішення мають прийматися командирами відповідних відділень, а не годинами погоджуватися із командним центром. Адже така лінія поведінки може коштувати життя та здоров’я українським військовим, які захищають територіальну цілісність Батьківщини. Геращенко переконана: у Росії немає жодного бажання встановлювати мир на Донбасі, тож окупанти лише тягнуть час, виснажуючи армію України та держбюджет.

Народна депутатка порадила президенту припинити займатися "окозамилюванням" стосовно "режиму тиші", а називати речі своїми іменами. Також у пріоритеті глави держави, на думку політика, має бути зміцнення військової сили та посилення дипломатії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що, на думку міністра МВС Арсена Авакова, чекає Україну у випадку масштабної війни з Росією.

Також на порталі можна дізнатися, яка була мета спільної поїздки президента Зеленського та представника Євроради Мішеля на передову.