У Зеленського розповіли про нову структуру, яка розвиватиме світ в Україні

Незабаром відбудеться презентація нового державного підприємства “Український національний центр розвитку світу”

На офіційному сайті Мінреінтеграції вже анонсували на 15 грудня презентацію нового державного підприємства "Український національний центр розвитку світу". Нова структура має дві основні завдання: документування та діалог. Як інформує видання "Коментарі", про це в інтерв'ю портал "УНН" розповіла віце-прем'єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук.

Міністр зазначила, першим важливим завданням є – задокументувати всі ті збитки, які завдала Російська Федерації за роки агресії проти України. Щоб жодний злочин країни-агресора не залишився безкарним, все має бути правильно задокументовано. Друге важливе завдання Центру Ірина Верещук називає перспективу стати майданчиком для діалогу всередині країни.

На уточнююче питання журналіста щодо того, що і до початку роботи Центру весь цей час інші держструктури займалися документуванням, навіщо було створювати окрему структуру для цього, Ірина Верещук зазначила, що Центр якраз і збиратиме в одне місце всі документи, структуруватиме їх.

Ірина Верещук наголосила, що сьогодні ніхто в Україні та влада, зокрема, не може сказати, коли конкретно буде мир в Україні, але вже зараз держава має створювати умови, що наблизять світ у нашій країні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Ірина Верещук хоче мотивувати молодь ОРДЛО та Криму приїжджати навчатися в українських вишах. Спершу в уряді хочуть підняти стипендії для студентів, але не для всіх. Ірина Верещук переконує, що її ідую підтримує президент та голова уряду.