У "Слузі народу" розповіли, чому пішли на продовження закону про особливий статус Донбасу

Верховна Рада ухвалила закон про внесення зміни до статті 1 закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей"

Верховна Рада продовжила закон про особливий статус Донбасу ще на рік. "За" проголосували 317 нардепів. У "Слузі народу", яка дала найбільше голосів, розповіли чому підтримали закон, хоч і розуміють, що до початку дії закону ще далеко. Як повідомляє портал "Коментарі", позицію "слуг народу" висловив нардеп Андрій Костін.

Нардеп розповів, що закон було продовжено вже втретє. На такий крок пішли для того, щоб переговорно-дипломатичний шлях урегулювання ситуації на сході України залишався пріоритетним. У "Слузі народу" наголошують, чи є дуже важливим продовження консультацій у рамках ТКГ.

Костін додав, що Україна дуже цінує допомогу міжнародних союзників та партнерів. Насамперед, це країни, які сьогодні разом із Україною у "Нормандському форматі" намагаються домогтися закінчення війни на Донбасі.

Андрій Костін зазначив, що продовження закону про особливий статус Донбасу – це важливий сигнал Заходу про те, що дипломатичний шлях вирішення конфлікту на сході залишається головним для Києва і українська влада робить усе, щоб досягти закінчення війни саме шляхом переговорів.

За словами нардепа, принципова позиція президента Зеленського – досягти врегулювання конфлікту на Донбасі шляхом переговорів.

При цьому у "Слузі народу" нагадали, що закон про особливий статус Донбасу поки що залишається лише на папері. І початок його дії поки що не визначено. Продовжуються консультації щодо того, щоб до цього закону була включена "формула Штайнмайєра". З цього питання тривають консультації із союзниками України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - КСУ відмовився розглядати закон про особливий статус Донбасу.